Stark avslutning gör att Europa-hoppet lever för Höör

H65 Höörs Isabelle Andersson Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN / Cop115.

H65 Höör åkte till Frankrike för att möta Fleury Loiret i European League. Med tio minuter kvar låg H65 under med sju bollar, men en stark svensk avslutning skrev ner förlustsiffrorna till minus tre (26-29) och frustade in liv till returen.

Under söndagskvällen hade H65 Höör tagit sig till franska staden Orleans, cirka 13 mil sydväst från Paris, för att spela första rundan av European League. Motståndet bestod av franska ligafyran Fleury Loriet, med nationalikonen Alexandra Lacrabere på niometer.

Och det var Fleury som tog tag i matchen, efter att Höör fått leda med 3-1 i inledningen. Just Lacrabere var svårstoppad med sina sex mål. Svårstoppade var även rutinerade Laura Kamdop och yngre Oriane Ondono på linjen. Tillsammans stod trion för 17 av lagets 29 mål.

Men de 29 målen kom redan i den 50:e matchminuten – sen blev det inga fler för Fleury. Istället var det Höör, som då gjort 22 mål, som hittade ett extraliv därnere i Orleans. Talangfulla högernian Isabelle Andersson var skåningarnas bästa målskytt i matchen med sina sju pytsar, varav det sista inledde upphämtningen till 23-29.

Gry Bergdahl fortsatte samtidigt att göra en stabil match i målet medan H65 kom närmre och närmre. Fleury å andra hållet kastade bort flera tekniska fel och hamnade ur rytm. Det hela avslutades imponerande av H65 som hämtade in försprånget till förlust 26-29, där Isabelle Andersson hade ytterligare ett skottläge i sista minuten.

Men tre mål är lättare att vända mot en fransk ligafyra än sju mål. Speciellt när nästa möte sker om en vecka i Skåne.

Statistik från matchen>>