Sävehof förlorade i Danmark – nu väntar ännu tuffare motstånd

Foto (arkiv): Michael Erichsen/Bildbyrån.

Det fortsätter att gå tungt för de svenska mästarna ute i Europa. Igår förlorade Sävehof den nordiska EHF-cupkampen mot Herning-Ikast i Danmark med 22-29 (9-15).

Partillelaget åkte till Herning för att hitta sin första seger i europaspelet i år efter sex matcher i Champions League och en i EHF-cup. Men ett starkt ryck av hemmalaget i slutet av första halvlek ordnade poängen för danskorna.

Sävehof följde med bra upp till 25 minuten när Johanna Ahlm reducerade till 9-10. Sen kom tappet. Jessica Ryde stängde igen den danska kassen de sista minuterna av halvleken, där Amelia Lundbäck dessutom träffade stolpen på en straff, och det blev inga fler svenska mål i första. Samtidigt sprang Herning in fem mål till ledning 15-9.

Förutom Ryde i målet var norska talangen Helene Gigstad Fauske på niometer den farligaste spelaren för Sävehof. 21-åringen gjorde tio mål totalt i matchen, fyra i andra halvlek. En halvlek där de svenska mästarna orkade aldrig hämta tillbaka underläget och Herning-Ikast kunde ganska komfortabelt vinna med 29-22.

Därmed gick Herning om Metzingen upp på andraplatsen i grupp B med två poäng. De två lagen möter varandra i nästa runda.

För Sävehof väntar en ännu svårare nöt att knäcka i nästa omgången då laget åker till Ungern för att möta gruppledande Siofok, med bland andra franska världsartisten Estelle Nze Minko i laget.

Matchprotokoll >>