Sävehof åkte ur Europaspelet

Foto: Viktor Ljungström www.viktorljungstrom.se

Sävehof behövde poäng i Danmark mot Randers för att hålla drömmen om EHF-slutspel vid liv. Men den danska tabellåttan blev för stark för Partillelaget som förlorade med 28-24.

De svenska mästarna kom till Randers med ett tillräckligt bra utgångsläge – vid vinst skulle man ha gruppavancemang i egna händer inför sista matchen. Så blev det alltså inte för de svenska mästarna. Istället hamnade man i brygga direkt och tappade till ett fyramålsunderläge som man aldrig sprang ikapp.

– Vi har en skakig inledning på första halvlek, vi gör det bättre i andra men bränner för mycket lägen för att kunna komma ikapp, säger Olivia Mellegård till Expressen GT och fortsätter:

– Vi tog ikapp lite mot slutet av första halvlek. I pausen pratade vi om att alla skulle fokusera fullt ut på sina uppgifter, att vi skulle få till längre anfall och att vi skulle sätta dig lägena. Men det räckte inte riktigt i dag, säger hon.

Det räckte inte heller till vidare Europaspel. Randers, som ligger tvåa i Grupp A, gick upp på sju poäng i och med vinsten och Sävehof är kvar på fyra med en match kvar att spela.

– Vi vill alltid göra allt så mycket bra som möjligt, vi hade velat göra detta bättre. Det är en tuff belastning under de här veckorna och vi har inte varit riktigt där i de matcher som blev avgörande, på hemmaplan mot Nantes och Randers. Nu är det som det är.., avslutar Mellegård.

Gruppspelet avslutas med att Sävehof besöker franska Nantes den 12 februari, för att ställas mot gruppettan Nantes Loire Atlantique HB.