Ola Månsson: ”Spelar för att nå kvartsfinal”

Cassandra Tollbring, H65 Höör. Foto: Martin Trobäck

Norge, Rumänien och Tjeckien. Därifrån kommer motståndarna till H65 Höör i  gruppspelet. På vägen mot målet att gå vidare kommer förra säsongens guldklimp Cassandra Tollbring på återbesök.
– Vi spelar för att nå kvartsfinal och ska ha en chans, säger Ola Månsson till Handbollskanalen.

Det stod Larvik, HC Zalau och DHK Banik Most på lotterna som också tog H65 Höör till grupp D i EHF-cupen.

Höörtränaren räknar med en del letande efter film och noggrann videokoll framöver. Varken Zalau eller Banik Most tillhör vardagskosten för ett svenskt mästarlag som gör sitt första internationella gruppspel.

Zalau är närmast en institution och har återvänt efter några års bortavaro från Europaspelet. Den rumänska ligasexan vann dåvarande Citycupen för 21 år sedan och eliminerade Ankara och Niederösterreich för en plats bland de 16. Banik Most har varit bäst i Tjeckien i fem säsonger.
– Det finns en anledning att de är med här, säger Månsson och fortsätter:

– Vi slapp Köpenhamn som var ett tufft lag i den fjärde potten och behöver inte åka långt bort till Ryssland. Samtidigt var Larvik bland de svåraste lagen vi kunde få. Ingen drömlottning men vi är jättenöjda med schemat.

Larvik innebär också återträff med Cassandra Tollbring som fått en fin start i sin nya klubb. Snittet är på fyra fullträffar per seriematch och Tollbring lämnade Champions League som lagets bästa målskytt.
– På vägen spelade de jämnt med Thüringer som slog oss i kvalet, säger Månsson.

Så Larvik blir en tuff nöt trots deras tveksamma höst?
– De norska mästarna, gör de en dålig säsong är de ändå att räkna med. Och de har väl bara förlorat två ligamatcher.

Första matchen av sex spelas preliminärt 6 eller 7 januari. Ytterligare minst fem veckor dubbelarbetar Höör i SHE och EHF-cupen.

Lottningen i sin helhet:

Grupp A
Brest Bretagne HB
Randers HK
SCM Craiova
Kuban

Grupp B
Vipers Kristiansand
Lada
Issy Paris
Köpenhamn HB

Grupp C
Vistal Gdynia
Viborg HK
Byåsen HB
Kastamonu Belediyesi CSK

Grupp D
Larvik
H65 Höör
HC Zalau
DHK Banik Most

Höörs preliminära spelschema: 6-7 jan. Banik Most (h); 13-14 jan Zalau (b); 20-21 jan. Larvik (h); 27-28 jan Larvik (b); 3-4 feb. Banik Most (b); 10-11 feb. Zalau (h).