LISTA: De kan H65 Höör få möta i EHF-cupen

Mikaela Mässing, H65 Höör. Foto: Nils-Åke Åkesson.

På torsdag lottas EHF-cupens gruppspel och här är lagen som H65 Höör kan ställas mot i vinter.

H65 Höör stod för en strålande insats i helgen när de skickade ut TuS Metzingen ur Europaspelet och kvalificerade sig till gruppspelet i EHF-cupen. Nu väntar gruppspel där 16 deltar som ska fördelas i 4 grupper om 4 lag i varje.

Det är flera stjärnspäckade lag och fullt med blågula profiler. Vad sägs om att få se spelare som Loui Sand, Filippa Idéhn, Cassandra Tollbring, Daniela Gustin, Clara Monti, Martina Thörn, Sara Johansson, Hanna Daglund, Carin Strömberg, Jenny Alm, Johanna Bundsen eller Hanna Blomstrand i Höör?

Där finns också internationella toppnamn som Cleopatre Darleux, Daria Dmitrieva, Diana Golub, Viktoriya Zhilinskayte, Sonja Frey, Lois Abbingh, Hanna Bredal Oftedal, Cristina Florianu, Melinda Geiger, Astride N’Gouan, Katrine Lunde och Linn Jörum Sulland – för att nämna några.

Det blir med andra ord en häftig handbollsvinter i Höör.

Här är listan på de 16 lag som kvalificerat sig till gruppspelet. Notera att det i gruppspelet är så kallad ”country protection” vilket innebär att lag från samma land inte lottas i samma grupp. Det innebär alltså att det är stor chans för ett danskt och ett norskt lag i H65 Höörs grupp.

Kvalificerade lag EHF-cupen 2017/18

DHK Banik Most, Tjeckien
Köbenhavn Haandbold, Danmark
Randers HK, Danmark
Viborg HK, Danmark
Brest Bretagne, Frankrike
Issy Paris, Frankrike
Byåsen, Norge
Larvik, Norge
Vipers Kristiansand, Norge
Vistal Gdynia, Polen
H.C. Zalau, Rumänien
SCM Craiova, Rumänien
HC Lada, Ryssland
Kuban, Ryssland
H65 Höörs HK, Sverige
Kastamonu Belediyesi GSK, Turkiet

Lottningen ser ni på torsdag med start klockan 11.00 här: