Helle Thomsen tar sig till Nantes

Helle Thomsen. Foto (arkiv): Carl Sandin, Bildbyrån

Helle Thomsen är tillbaka i tränarskrået som en del av Neptunes de Nantes tränarstab, kommunicerar klubben på sin hemsida. I det franska laget blir hon åter ansvarig för landslagsspelarna Nathalie Hagman och Carin Strömberg i vardagen.

Thomsen har haft flera prestigefyllda uppdrag vid sidlinjen. Som förbundskapten i Sverige drog hon i trådarna vid EM-bronset 2014 och följde upp framgången med flera medaljfyllda år i Nederländerna.

Som klubbtränare etablerade hon FC Midtjylland på högsta nivå, uppdrag med hög stressfaktor som CSM Bukarest och senast Kastamonu i Turkiet hör också till meritlistan.

Nu blir danskan en del av ett dubbelkommando, tillsammans med Guillaume Saurina finns Thomsen i spetsen för Nantes som siktar på framgång i Europa och fler internationella säsonger via en stark ligaplacering under vårsäsongen.

– Jag ser fram emot att komma till Neptunes de Nantes och jobba ihop med Guillaume Saurina i klubbens projekt.

– Nantes och Saurina gjorde en mycket bra säsong när de vann EHF European League i maj 2021. Jag är övertygad om att vi kan skapa fantastiska saker tillsammans, säger Thomsen till klubbens hemsida.

Innan Thomsen börjar på ny kula i januari syns hon som TV-expert under de danska sändningarna från handbolls-VM i Spanien.

Länk: Les Neptunes de Nantes recrutent la danoise Helle THOMSEN pour former un binôme avec Guillaume SAURINA