H65 Höör vidare i EHF-cupen

Sofia Hvenfelt. Foto: Martin Trobäck/kantbilder.se

I ett sommarvarmt Antalya hade H65 Höör hela tiden koll på händelseförloppet som gav bortaseger och avancemang i EHF-cupen. En bra start och en ännu bättre avslutning betydde 2-0 i matcher och total triumf med elva bollar mot Muratpasa Belediyesi.

– Nu hoppas vi på en ny medelhavsresa. Men om tre veckor kan vi också sitta på ett plan till Ryssland och det skulle vara jobbigt av olika anledningar, sade Ola Månsson i ett pressmeddelande.

H65 startade returen med sex plusmål. När 3-3 blev 3-8 på tavlan, via bland annat Anna Johansson som själv skapade utrymme för sina sexmetersavslut, hade bortalaget byggt upp försprånget till tvåsiffrigt totalt.

– Jag blev arg några gånger och fick lite ont, men det var det värt. De låg ganska högt i försvaret och då blev det genombrottslägen, sade hon i ett pressmeddelande efter 60 minuter i hettan inomhus.

– Alltså, det var det sjukaste… Jag kunde vrida ur kläderna efter matchen och fick ta nytt klister hela tiden.

Muratpasa vägrade emellertid begrava sorgerna utan ett starkt försök till åtminstone snygg sorti inför sina fans.

Punktmarkeringen på Mikaela Mässing var bekant sedan förra veckan. Hemmapubliken gav dessutom mod att trycka upp tempot och jobba fram straffar.

Kvitteringsjakten lyckades vid 13–13, hela halvleken gick undan och Muratpasa nosade på ledningsmål innan man gjorde lite mer slag i saken efter paus.

H65 fick kämpa som mest i två måls underläge. Med idel räddningar av utmärkta Jannike Wiberg, kontringslöpningar och kantlägen som följde var totalsegern aldrig i fara.

Däremot blev det strid på kniven om segern i matchen, iallafall tills gästerna vände en dyster trend och började göra mål i varje anfall.

Sofia Hvenfelt var starkt tillbaka från sin fotskada, Evelina Källhage satte knappast en fot fel med sju mål. H65 slutade i full sving, vann returen med fem bollar och nådde nästa runda med minst väl beröm godkänt.

Nästa kvalomgång, den tredje och sista, lottas på tisdag. H65 Höör nådde ifjor EHF-cupens gruppspel via en ingång från CL–kvalet. Vinst i dubbelmötet den 10/11 och 17/18 behövs ånyo för att upprepa bedriften.

– Förra året var vi seedade, men fick ändå möta det svåraste laget. Vi tar vad vi får, sade Ola Månsson som dock gärna slipper ryska lag i lottningen.

– Dels är det dyrt, dels är det en jobbig resa – och svårt motstånd, fortsatte tränaren i pressmeddelandet.

EHF-cupen, kvalomgång 2 (2:2) 21 oktober
Muratpasa Belediyesi SK–H65 Höör 26–31 (15–15)
Målen, H65 Höör: 
Evelina Källhage 7, Emma Lindqvist 7, Mikaela Mässing 6, Anna Johansson 4, Sofia Hvenfelt 2, Emma Rask 2, Kristin Thorleifsdottir 2, Ida Gullberg 1.

H65 Höör vidare med 62–51 sammanlagt.