H65 Höör slog Kuban med knapp marginal

Evelina Källhage. Foto: Christoffer Borg Mattisson/H65 Höör.

Kvalet i EHF-cupen rullar vidare. I Sporthallen i Mellanskåne visade sig Kuban Krasnodar vara en jämbördig konkurrent på resande fot. Illavarslande nyheter för H65 Höör som fick med sig 28-26 till returen i Ryssland.

– Vi har att chans att stänga matchen flera gånger, men slarvar, sade Evelina Källhage.

Vinsten ska förstås hyllas. H65 Höör hade bara förhoppningar om lite mer, lite bättre som inte infriades i den tempostarka, fysiska fajten.

– Mycket smällar, mycket fart. En helt annan nivå än det vi möter i Sverige men det var också väldigt roligt, sade Källhage.

Kuban kom med sina svårstoppade kedje-ess Yaroslava Frolova och Antonina Skorobogatchenko, som stod för hälften av bortamålen. Halvvägs i dubbelmötet har H65 två plusmål.

Samtidigt bar få av de ryckförsök som hemmalaget gjorde för att få med sig ett resultat som påverkar matchbilden kommande helg frukt.

Låt vara att H65 hade taktpinnen, med undantag för en tiominuterperiod före paus. Den enda gången det brann till i Kubans riskkalkyl var när 22 lika blev 26–22, genom bland annat tre mål av kantspringaren Källhage.

– Vi slarvar, lyckas inte låsa dem så att de får komma in i matchen, fortsatte hon om det närmaste förloppet när Kuban tätade luckan.

Offensivt hörde högersexan som vanligt till de bättre. Källhage nätade totalt sju gånger, Kristin Thorleifsdottir höll fanan högt med åtta skott i nät.

Ett av fyra försök i straffskyttet lyckades – mötte ni en lurig målvakt?

– Det kan vi absolut göra bättre på lördag, sade Källhage som fick problem med sina två försök från sju meter.

Ni måste göra en bättre insats nästa helg för att gå vidare?

– Ja, med tanke på att vi spelar borta då. Men vi har ju våra omställningar som kan bli bra och leda till mycket mål. Anfallsspelet är annars bra idag, sade hon.

EHF-Cupen, kvalomgång 2 (1:2)
H65 Höör–Kuban Krasnodar 28–26 (16–14)
Målskyttar, H65:
Kristin Thorleifsdottir 8, Evelina Källhage 7, Emma Rask 4, Ida Gullberg 3 (1), Isabelle Andersson 2, Anna Johansson 2, Emma Lindqvist & Tilda Winberg båda 1.
Returen spelas lördag 19 oktober i Krasnodar.