H65 Höör inleder Europaäventyret och IK Sävehof jagar sin första seger i Champions League

Johanna Östblom. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

I eftermiddag kommer H65 Höör inleda sitt Europaäventyr, då laget möter Storhamar Håndball i European League-kvalet. IK Sävehof är fortfarande på jakt efter sina första poäng i Champions League.

H65 Höör skiftar fokus till Europaspel, efter matcher i Handbollsligan och Svenska Cupen. I torsdags gick skånelaget upp i serieledning efter hemmatriumf mot Skövde HF, men i eftermiddag inleder laget sitt Europaäventyr.

Klockan 16.00 tar sig H65 Höör an Storhamar Håndball för första gången någonsin. Den norska klubben är obesegrade på sin hemmaplan den här säsongen och ligger på andra plats i den norska ligan. Vem som vinner den första matchen någonsin mellan klubbarna, återstår att se.

IK Sävehof–Odense Håndbold

IK Sävehof är ett av de två lagen i Champions League som förlorat alla sex matcher hittills och förlorade senast mot Györ med 26–29. I eftermiddag kan Partillelaget bryta sin förlustsvit när man gästas av Odense Håndbold. Den danska klubben är ett formstarkt lag, men har däremot enbart en vinst på tre bortamatcher.

– Det är verkligen ett riktigt bra handbollslag med en otrolig bredd på laget. Individuellt är de duktiga spelare, så det kommer bli jättetufft för oss. Vi kommer ge allt för att få dem ur sin rytm och försöka se till så att alla deras spelare inte har sin bästa handbollsdag. Om någon av deras spelare inte får det att funka så kan de dock byta in en annan jättebra spelare, så vi får kämpa för att försöka få dem ur sin rytm, säger Thea Stankiewicz till Sävehofs hemsida.

– De har bra spelare på alla positioner, så det handlar mer om vilken struktur vi sätter på vårt försvar och anfall. Det är svårt att “pinpointa”, men deras högernia Dione Housheer anser jag är världens bästa högernia just nu. Där blir det att jobba. De är dock otroligt bra på de andra positionerna också, så vi kommer att behöva vara med överallt, även om vi kanske prioriterar ner något och prioriterar upp något annat. Det kommer att gå undan för på kontring springer de kanske bäst i hela världen, så det gäller att vi är på tårna, säger Jesper Östlund till klubbens hemsida.

Tablån

European League:
(16.00) Storhamar Håndball–H65 Höör
Matchen sänds hos Handball Kanalen.

Champions League:
(16.00) IK Sävehof–Odense Håndbold
Matchen sänds hos Handball Kanalen.