H65 Höör åkte ur EHF Cupen

Niklas Harris i H65. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Det blev förlust för H65 Höör hemma mot Randers och där med är skånelaget ute ur EHF Cupen.

Förra helgen spelade H65 Höör bortamatchen mot Randers och förlorade bara med tre bollar. Det fanns där med hopp inför hemmamatchen om att kunna vända på steken och avancera till semifinal i EHF Cupen.

Med kvarten kvar fanns också chansen då det skiljde fyra mål totalt mellan lagen. Tyvärr höll sig Randers kalla och vann till slut med 22-27 och totalt 49-57. H65 Höörs tränare Niklas Harris efter matchen:

”Vi gav oss själva chansen. Tyvärr var det väldigt mycket stolpe ut istället för stolpe in i första halvlek. Hade vi fått några enkla mål med oss från den perioden, vi skapade ju lägena, så tror jag att vi hade haft bra chans att hota dem.

Vi är det första svenska lag som gått så här långt i denna turnering. Att vi gått sämre i Elitserien den här säsongen beror ju till stor del på att vi satsat hårt på Europacupen. Sådant utvecklar både spelare och förening. Matcher som dessa gör att vi har två landslagsspelare i H65.

Det är såklart surt att åka ur Europacupen som vi siktat på att vinna, men samtidigt ger det oss bättre förutsättningar att hantera SM-slutspelet. Och jag är inte orolig för att H65 inte får spela någon form av Europacup även nästa säsong. Våra framgångar i de sammanhanget har gett fler klubbar i Sverige möjligheten att spela i Europa och om det blir EHF-cupen, Cupvinnarcupen eller Challenge Cup får vi väl se.”