EHF European League: Bortavinst för Herning-Ikast

Emma Lindqvist. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN.

Herning-Ikast tog en tung bortaseger i Ryssland när de besegrade HC Lada i den första gruppspelsmatchen i EHF European League. Emma Lindqvist spelade större delen av matchen och stod för tre mål.

Herning-Ikast och HC Lada mötte varandra i förra årets kvartsfinal i EHF European League. Då vann danskorna båda mötena och när lagen drabbades samman igen i årets gruppspel, fick de med sig ännu en seger.

Herning-Ikast öppnade starkast och ledde med tre mål (5–8) efter 13 minuter. Emma Lindqvist var enda svensk från start. Jessica Ryde och Tyra Axnér fanns på avbytarbänken. Lada fick upp farten och skaffade sig en ledning med 12–10, men lagen gick till halvtidsvilan med oavgjort (14–14).

Den andra halvleken kantades av en del misstag, men Herning-Ikast lyckades hålla en knapp ledning under den avslutande delen av matchen, efter att ha gått upp i en tvåmålsledning med en kvart kvar (19–21). Matchen slutade 24–27 och Emma Lindqvist gjorde 3 mål. Bästa målskytt blev bortalagets Emma Friis med 6 mål. Valeriia Kirdiasheva stod för fem mål för Lada.

Herning-Ikast går därmed upp i delad tabelltopp i grupp C, tillsammans med rumänska CS Magura Cisnadie som besegrade Storhamar med 33–28 i sin första match.

HC Lada – Herning Ikast 24–27 (14–14)