EC: Pressen på Team Esbjerg inför finalreturen

Clara Monti Danielsson. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Lika på 21. Med tanke på att den första finalen i EHF-cupen ägde rum på Team Esbjergs hemmagolv var oavgjort resultat närmast en seger för Siofok.

Clara Monti Danielsson och kompani i Esbjerg lyckades med en del av uppgiften, höll de ungerska gästerna nere på få mål. Få minuter från slutsignalen såg läget emellertid kärvt ut.

Siofok, där kroatiskan Andrea Kobetic och Estelle Nze Minko klev fram målmässigt i kedjan, hämtade in fyra måls underläge före paus. Bortalaget ledde också med 20–16 en bra bit i andra halvlek. Silje Solberg mellan stolparna tog över i familjeduellen mot systern Sanna, sexmålsskytt i Esbjerg.

Varken Estavana Polman eller Kristina Liscevic fick till sin normala, höga nivå. Till sist skapade hemmaskyttarna tillräckligt för att kvittera och öppna kampen lite mer inför returen nästa helg.

För Monti Danielsson och Esbjerg gäller ändå en glödhet avslutning på säsongen. Titelkamp både i EHF-cupen och om DM-guldet.

– Det blir fantastiskt roligt och det gör att all tid och träning man lagt ner på detta är värt det, sade mittsexan till Sydsvenskan inför finalprogrammet.

EHF-cupen, final 1:2
Team Esbjerg–Siofok 21–21 (12–10)
Returen spelas den 11 maj.