Andrea Kobetic förlänger karriären i Siofok

Andrea Kobetic (tidigare Penezic). Foto (arkiv): Michael Erichsen / Bildbyrån

Covid-19-viruset och den inställda säsongsfinalen saboterade Andrea Kobetics karriärslut. Den målsökande vänsternian skjuter därmed upp sitt adjö. Hon spelar   ytterligare ett år i Siofok KC, meddelar klubben på sin hemsida.

Den ungerska uppstickaren har haft minst lika stor glädje av Kobetic på distans som Krim i Ljubljana (2010-14), Vardar i Skopje (2014-18) och det kroatiska landslaget.

När Siofok vann EHF-cupen förra året slutade 34-åringen i toppen av skytteligan. En stark bedrift: På mindre än två hela säsonger har Kobetic nått sjundeplatsen bland alla målgörare i klubbhistorien.

Klubbföreträdarna är minst lika glada som supportrarna när hon nått fram till att skriva om det sista kapitlet.

– Jag hade egentligen bestämt mig för att gå i pension i slutet av säsongen, men jag hade inte planerat ett sådant slut för mig själv. Vi var nära att uppnå fantastiska saker, men tyvärr fick vi inte avsluta det arbete vi hade påbörjat.

– Pricken över i kom aldrig och jag kände att jag inte skulle vara nöjd över att lämna Siofok på det sättet. Vi kunde inte sätta poängen på i, och jag kände att jag inte skulle vara lycklig om jag lämnade Siofok på det sättet. Därför bestämde jag mig för att stanna, säger Kobetic till klubbens hemsida.

Länk: Andrea Kobetic hosszabbított