Maria och Safia Bennani tog emot domarpris på Idrottsgalan

Maria och Safia Bennani, tar emot pris under Idrottsgalan den 21 januari 2019 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån.

Skidskyttar, stavhoppsess och en simmarstjärna vann priser på Idrottsgalan i Globen. Mitt i allihopa utsågs Maria och Safia Bennani till bästa domare.

I december gjorde tvillingssystrarna EM-debut och nådde ännu en milstolpe i domarkarriären. Nästa historiska ögonblick kom när de fick ta emot det nyinstiftade Domarpriset inför ögonen på hela idrotts-Sverige och miljontals TV-tittare.

– Att domarskap uppmärksammas på en gala för idrott är i sig helt fantastiskt! Att vi får representera svensk handboll är för oss en stor ära! Överväldigade, glada och otroligt stolta är vi sade Maria och Safia Bennani tidigare till svenskhandboll.se.

Förbundets hemsida presenterar också kriterierna som gjorde att domarduon fick ta plats på scenen.

”Priset skall gå till en eller flera personer som i sitt domarutövande visar på ambition och strävan att alltid utvecklas men som också i sitt agerande är en förebild och visar på domarens avgörande roll och förutsättning för tävlingsutövande.”

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here