EHF:s domarutbildning väntar för Alice Watson & Line Welin

Alice Watson & Line Welin. Foto: Lina Johansson

Alice Watson och Line Welin, ett av Sveriges mest spännande domarpar, har blivit uttagna till Europeiska handbollförbundets (EHF) domarutbildning, det skriver Svenska handbollförbundet på sin hemsida.

Det är mycket som står på spel – skulle Watson och Welin klara utbildningen får de börja döma matcher i de europeiska cupspelet samt landskamper. Kursen kommer att hållas i samband med F19-EM i Litauen den 7–17 juli.

Watson och Welin gör sin första säsong som elitdomare i SHE och Herrallsvenskan och skulle de bli godkända på kursen kommer de alltså att få börja döma matcher ute i Europa.

– Svårt att sätta ord på det, så är det alltid när man nås av sådana här nyheter. Det är något vi har jobbat för så länge men man är ändå aldrig riktigt beredd på att beskedet ska komma, så när det väl gör det blir man lika glad och förvånad varje gång! Så det är en massa glädje blandat med en del nervositet också, det är ett ärofyllt uppdrag och vi vill såklart representera SHF på bästa sätt och göra oss själva stolta. En nominering är ju alltid kul men nu ska man göra jobbet också, säger domarparet på förbundets hemsida.

LÄNK: Alice och Line uttagna till EHF:s domarutbildning