Zanotti och Harris hjälper HK Ankaret

Niklas Harris. Foto: Christoffer Borg Mattisson

HK Ankaret satsar vidare på ledarutveckling och ledarförsörjning för barn och ungdom samt tjej & damhandboll. Nu står det klart att Johan Zanotti och Niklas Harris kommer att hjälpa damsidan i föreningen, det skriver klubben i ett pressmeddelande.

ANNONS

Ankaret har sedan tidigare jobbat med ledarutveckling via svenska handbollförbundet, bland annat med satsningen ”teknik före taktik” tillsammans med Zanotti. Nu stärker klubben samarbetet med den före detta LUGI-tränaren.

– Vi tar nu nästa steg i vår satsning på fortsatt barn & ungdomshandboll samt ökat fokus på vår tjej & dam verksamhet, säger sportchef Anders Tiensuu. Vår tjej & dam verksamhet står för hälften av föreningens  aktivitet. Här bygger vi nu vidare från en bra bas och har förmånen av att på Dam Senior/Junior fortsätta med etablerade Rolle Nilsson och hans ledarteam bestående av Thomas Krone, Jiri Polak och Maria Hollfast (sjukgymnast/fystränare).  Samtidigt knyter vi ytterligare spetskompetens till oss i termer av Johan Zanotti och Niklas Harris. Niklas som tränat damelitlaget H65 och idag är Svenska U18 lagets huvudcoach kommer att bidra med all sin erfarenhet av att utveckla tjej & damhandboll från barn & ungdom till elit. Johan och Niklas kommer i första hand att jobba med våra unga tjejer i hallen och också ingå i projektet ”Ledarskap i fokus” och här bidra med erfarenheter både på och utanför planen som stöd för föreningens fortsatta satsning på barn & ungdomshandboll. Det handlar om att ge oss fler verktyg för ökad kvalitet men också skapa en långsiktig ledarförsörjning, skriver klubben i pressmeddelandet.

Johan Zanotti säger så här om samarbetet:

– Jag ser framemot att vidareutveckla samarbetet med HK Ankaret, ett samarbete som vi startade för 4 år sedan. HK Ankaret är en klubb med häftiga visioner och som vill jobba med grunden innan man bygger toppen.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here