Wilma Carlsson byter till Alingsås

Wilma Carlsson laddar om efter en skadefylld period. Efter att ha tränat med Alingsås HK ett tag har 20-åringen också säkrat kontrakt med division 1-laget i två säsonger.

Carlsson kommer klubbmässigt närmast från HK Aranäs och fick fin utbildning på Katrinelundsgymnasiet och i IK Sävehofs verksamhet. När det väl var dags för kontinuerligt spel i Allsvenskan satte skador stopp.

Niometaren fick aldrig riktigt tillfället att ta för sig i läget i Kungsbacka. Däremot kom hon till en positiv miljö och kunde sköta rehabtiden i AHK.

– Jag har blivit väldigt väl mottagen i Alingsås och det ska bli kul att vara med på den satsning som görs på damsidan. Jag ser fram emot kommande säsong och tror på det här gänget som ett framtida allsvenskt lag, säger Carlsson till klubbens hemsida.

AHK:s assisterande tränare Janne Lindfeldt har förhoppningar på nyförvärvet över tid.

– En frisk Wilma har väldigt mycket handboll i sig och vi har valt att skynda långsamt med hennes rehab för att det ska bli så bra som möjligt på sikt. Hon kommer att tillföra kunskaper både på nio meter och på vänstersex vid behov, säger han till klubbsajten.

Länk: Wilma Carlsson klar för Alingsås