Tunga meriter till Anderstorp

Småländska Anderstorps SK värvar in Robert Bladh i tränarstaben.

Robert Bladh återvänder till moderklubben Anderstorps SK där han ska fungera som målvaktsinstruktör. Han har gjort en lång resa genom handbollskarriären men väljer nu alltså att lägga skorna på hyllan och satsa på arbete och tränarsidan.

Bladh är född 1984 och fostrad i ASK som han lämnade för IK Sävehof 2004. Där vann han både SM-Guld, ett par silver och spelade i Champions League. Under ungdomsåren blev det också 30 U-landskampers samt 25 J-landskamper.

2008 flyttade han söderut längs västkusten och landade i Halmstad. Det blev alltså totalt sju säsonger i HK Drott där han också rönt stora framgångar med SM-Guld, ett silver och även här spel i Champions League. Så det är en välmeriterad herre som Anderstorp nu knyter till sig.

Anderstorp var ju förra årets uppstickare under vårsäsongen i Division 1 Södra. Från nedflyttning blev det istället en kvalplats till Allsvenskan, där de inte räckte till i dubbelmötet med RP IF. I sommar har de fått behålla de mesta spelarna och fyllt på med unga hungriga namn som Oliver Löfwenius (Alingsås HK) och Dino Osman (Kärra HF).

Det blir intressant att se vad tränaren Petri Espinasse hittar på.