Tränarduo ersätter Oscarsson Söder i RP – som väntas värva

Magnus Oscarsson Söder (t.v.) med tidigare Hammarbykollegan Kalle Matsson. Foto: Andreas Sandström, Bildbyrån

RP:s herrlag satsar på tränare från de egna leden för att ersätta Magnus Oscarsson Söder, som tränar Skuru IK i SHE nästa säsong. Nya tränare i Linköping blir Michael Crgonja och Andreas Johansson, rapporterar Östgöta Correspondenten.

RP IF Linköping klarade inte kontraktet i Allsvenskan efter ett tungt år och nu väntar division 1-spel den kommande säsongen. Därtill har laget tvingats ersätta tränaren Magnus Oscarsson Söder som lämnat för tränarjobbet i Skuru i SHE.

RP satsar därför på egna leden, både i spelartruppen och även på tränarbänken, skriver Corren. Det blir dessutom inte bara en utan två tränare från de egna leden som styr nästa säsong då jobben går till duon Michael Crgonja och Andreas Johansson.

–  ”Cegga” står för rutinen och Andreas för den ungdomliga entusiasmen. Det känns spännande, säger Patrik Olsson som själv kommer finnas med på ett hörn kring a-laget, enligt Corren.

Till nästa säsong riskerar RP att tappa flera viktiga spelare, förmodligen till pension, och förutom att man skrivit kontrakt med spelare underifrån så förväntas också nyförvärv komma in utifrån.

– Truppen ser bra ut redan nu, men nyförvärv är på väg, säger sportchefen Patrik Olsson till Corren.