Tim Lindqvist blir AIK-tränare

Efter en tung säsong ramlade AIK i falluckan ur Allsvenskan. Tim Lindqvist är tränarämnet som ska höja Solnalaget i division 1, meddelar klubben på sin hemsida.

AIK var fortfarande nollade efter höstsäsongen och fem segrar räckte inte långt för att täta luckan för jumbolaget i näst högsta serien.

Istället väntar omtag bland tolv konkurrenter i division 1 Norra. Bland annat HF Sif där den tillträdande tränaren Lindqvist senast hade uppdrag.

– Jag är glad att få chansen att vara med och bygga något nytt i AIK. Klubbens målsättningar passar mig bra och det ska bli fantastiskt roligt att vara med och utveckla AIK Handboll. Jag ser fram emot att kavla upp ärmarna tillsammans med Tomas (Ryde) och Gustav (Rydergård) och det övriga tränarteamet, säger han till klubbens hemsida.

Lindqvist lämnar Skånelas organisationer efter att ha prickat av punkt för punkt i AIK:s anställningsintervju.

”Någon som är ung, hungrig och som vill göra allt för att utveckla AIK Handboll till något bra. Dessutom ville vi ha någon med erfarenhet av dels att utveckla yngre spelare samt dels av leda ett lag med revanschlust och hög ambition. I samtalen med Tim föll alla bitar på plats snabbt”, skriver klubben på sin hemsida.

Länk: Tim Lindqvist ny huvudtränare för AIK Handbolls herrlag