Sofia Johanssons galna avslutning – 5 raka vände matchen

Sofia Johansson. Foto: GF Kroppskultur

Googla ”matchvinnare” och det borde dyka upp sökträffar på Sofia Johansson.

Gastkramande thriller i söndags i Arena Älvhögsborg i Trollhättan. Hemmalaget KFUM tog emot GF Kroppskultur i Division 1 Södra i en match som var dramatisk till sista kast.

För det här var en klassisk svängig historia där gästerna först gick ifrån till 5-9 innan KFUM gick ikapp och säkrade ledning 13-12 i halvtid. Med tio minuter kvar ledde sedan Trollhättan med 22-17 och det såg oerhört tungt ut för Kroppskultur.

Då gjorde Lisa Olsson först mål på straff till 22-18 innan Sofia Johansson showade loss. Hon gjorde:

22-19
22-20
22-21
22-22
22-23

Med fem raka mål vände hon matchen de sista fem minutrarna och säkrade två gröna poäng. Johansson landade till slut på 10 mål. Hon har under hösten spelat 1 match för Bjurslätt/Torslanda i Allsvenskan men är sedan en tid åter i Agnebergshallen. Hon är född 1995 och har deltagit på Riksläger i sin åldersgrupp.

LÄNK: Tabell, resultat och spelschema Div 1 Södra