Skytteligan i Division 1 södra efter omgång 3

Gustaf Wedberg, IK Sävehof. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Han har A-lagskontrakt med IK Sävehof och lapar i sig erfarenhet i Handbollsligan. I division 1-omgivningen S-hof är Gustaf Wedberg redan en bärande spelare och öser in mål. Högersexan leder skytteligan med 26 fullträffar efter tre omgångar.

Förra säsongen kom Wedberg med i All Star Team efter USM-finalen, var utlånad till IFK Skövde och fick göra inhopp för Sävehof i högsta serien.

I år är det bara Partille som gäller, 19-åringen är närmare knuten till klubbens elittrupp och får dessutom nyttig matchning ett par divisioner ner.

– Kul att kunna bidra med mål, är Wedbergs spontana kommentar när Handbollskanalen vill kolla läget med skytteligaledaren.

Mellan A-laget och division ett, vad är din målsättning med säsongen?

– I S-hof har vi alltid målsättningen att prestera så bra som möjligt. Det är ett bra alternativ för oss som vill slå oss in i A-laget. När jag är där vill jag bara ta chansen, utan krav på något.

Wedberg har också tre noteringar som målskytt i Handbollsligan och fanns med när Sävehof slog Malmö under tisdagkvällen.

– Att få känna på och vinna mot ett finallag på bortaplan ger mycket att ta med sig, säger han.

Med 26 fullträffar för S-hof har kantspringare tre ner till Erik Nylén i Kärra. Vars lag också är en konkurrent i toppen av tabellen.

S-hof är ett av fyra lag som samlat ihop fem pinnar, Kärra har full pott med sex poäng.

– Vi har fått näst intill maximal utdelning så här långt. Nu möter vi Kärra här näst, ett bra lag som siktar på att ta en plats i Allsvenskan, säger Wedberg.

Skytteligan efter 3 omgångar
1. Gustav Wedberg, HK S-hof, 26 mål
2. Erik Nylén, Kärra HF, 23 mål
3. Pär Fredriksson, HP Skövde 22 mål
4. Evon Mohlin, IF Kristianstad & Adam Sandgren, HK Ankaret, 21 mål
6. Hugo Svensson, Kristianstad; Pontus Brolin, S-hof & Alexander Larsson, Skövde 18 mål
10. Simon Larsson, HP Warta, 17 mål

Läs också: Sävehoftalangen har många strängar… >>