Sally Sivertsson tar sig till Ystad

Sally Sivertsson. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Ystads IF stärker upp sin division 1-satsning med erfarenhet från högre nivå. Sally Sivertsson blir ett tillskott på linjen och representerade senast OV Helsingborg.

Sivertsson var med på HK Drotts resa från division 1 till Allsvenskan och prövade krafterna med Kristianstad HK i SHE för två år sedan.

Sedan dess har mittsexan lagt ner många matchtimmar för OV Helsingborg. Flyttlasset går vidare inom Skåne när Ystad presenterar ett plus ett års-avtalet.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att flytta till Ystad och att få representera Ystad IF kommande säsong. Klubben har gett mig ett väldigt proffsigt intryck och de gör en intressant satsning på̊ damsidan med en tydlig plan för avancemang uppåt. Det kommer bli jätteroligt att vara med i lagbygge i en klubb med så stora ambitioner och i en handbollsstad som Ystad, säger hon till klubbens hemsida.

Tränaren Daniel Svensson om nyförvärvet:

– Sally har ett tydligt intresse att vara delaktig i sitt spel som mittsexa och kommer garanterat tillföra mycket i vårt försvar! Hennes ambitioner och rutin kommer vara värdefulla för laget både på träning och under match, säger han till klubbens hemsida.

Länk: Sally Sivertsson till Ystads IF från OV Helsingborg