Så ser tabellerna i divison 1-serierna ut inför juluppehållet

Foto: Jörgen Jarnberger, Bildbyrån.

Division 1-serierna runt om i landet går även de på julledighet efter helgen. I början av januari drar de igång igen, men fram tills dess håller sig tabellerna i samma ordning som nu. Det är jämnt i såväl topparna som bottnarna i de fyra serierna, och det kommer bjudas på en spännande vår gällande vilka som får chansen att kvala upp till allsvenskan – men också vilka som riskerar att trilla ner i tvåan.

Division 1 Norra Damer
AIK har tagit greppet om damernas norra serie, där de leder med sina 19 poäng. Vinner man nio av tio matcher under en höstsäsong, vilket AIK har gjort, förtjänar man verkligen att gå på julledighet som serieledare, och det ska bli intressant att se hur de övriga lagen lyckas hota AIK i toppen under våren eller inte.

Bakom sig har de Tumba på 18, dock med elva spelade matcher i förhållande till AIK:s tio. Vinner man nio av tio matcher under en höstsäsong, vilket AIK har gjort, förtjänar man att gå på julledighet som serieledare.

I botten av tabellen kämpar Tyresö, Alfta och Gimonäs för att lyckas hålla sig kvar i ettan inför nästa säsong, och med tanke på hur jämnt det är mellan Uppsala på plats 8 och Tyresö på sistaplatsen så kommer det även här att bjudas på en spännande och tuff vår om placeringarna.

Tabell >>

Division 1 Södra Damer
I damernas södra serie är det en match som återstår innan tabellen kan fastställas inför julledigheten. Det är Ystad och Önneredetierna som drabbar samman under söndagseftermiddagen för att kämpa om två poäng. För Önneredetierna skulle två poäng innebära att de drar ifrån RP och Bjurslätt/Torslanda i botten något inför vårsäsongen. Poäng som kan bli viktiga i sluttampen när det gäller att hålla sig över kvalstrecket för att säkra sin plats i ettan även nästa säsong.

I toppen är det Somby/Skövde och S-hof som domderar på 14 poäng vardera. Sju vinster var har de samlat ihop under säsongen, men tilläggas ska att S-hof har en mindre match spelad och därmed har chansen att gasa förbi till förstaplatsen redan i början utav vårsäsongen.

Tabell >>

Division 1 Norra Herrar
Elva omgångar är färdigspelade för samtliga lag i herrarnas norra serie. Här är det VästeråsIrsta som har intagit förstaplatsen på 21 poäng, vilket har gett dem tre poängs avstånd ner till tvåan Tumba. Därefter är steget ner till trean, fyran och femman ännu större, där Enköping, Täby och Skuru placerat sig på 14 poäng vardera.

Längst ner i tabellen hittar vi Eskil, Silwing-Troja och GP som alla tre har samlat ihop fem poäng på de elva spelade matcherna. Även här väntas alltså en tuff och spännande vårsäsong lagen emellan.

Tabell >>

Division 1 Södra Herrar
I herrarnas södra serie har Vinslöv och Anderstorp haft en intern kamp om förstaplatsen hela hösten. Den kampen har vunnits utav Vinslöv hittills, och Anderstorp har fått nöja sig med en andraplats inför uppehållet – strax efter på 20 poäng respektive Vinslövs 22. De båda lagen har vunnit samtliga matcher, men när de ställdes mot varandra var det Vinslöv som var det starkare laget och tog hem de två poängen.

Tredje, fjärde och femteplatsen innehas av Ankaret, Drott och Farmen – och även där är det tight mellan lagen. Alla tre har samlat på sig 14 poäng under hösten, och det kommer bli en hård kamp om den sista kvalplatsen mellan dem tre som det ser ut i nuläget.

I bottenskiktet kämpar Baltichov och Lågan på för att hålla sig kvar i ettan. Det ser dock ut att bli en minst sagt tuff match för båda lagen, som endast fått med sig tre poäng var under hösten.

Tabell >>