RYKTE: Serieledande Kungälvs HK jagar Celtic-trio

Kungälvs HK gick till julledighet som serieledare i divison 1 södra. Men laget lider av skador och uppgifter till Handbollskanalen säger att klubben nu har siktet inställt på en Celtic-trio som ska förstärka laget.

Kungälv har en mycket fin höstsäsong bakom sig. Nykomlingen har samlat ihop hela 17 poäng vilket placerar dem i topp i divison 1 södra. Men framgångarna har slitit på truppen och storskytten Daniel Gustavsson lider av en skadad axel som kan kräva operation.

Med anledning av detta vill nu klubben förstärka truppen och IK Celtic-trion Simon Lundin, Robin Frisk och John Ekberg kan vara aktuella för utlåning, enligt uppgifter till Handbollskanalen. Om Kungälv avser att låna samtliga spelare låter vi vara osagt, men de tre spelarna ska enligt uppgift finnas med på klubbens intresselista.

Vilka är då Simon, Robin och John?

Simon Lundin är en explosiv playmaker med fint halvdistansskott. Säsongen har så här långt varit spolierad av en strulande fot men Lundin, med erfarenhet från de högre divisionerna, uppges vara på väg tillbaka i spel.

Robin Frisk har även han erfarenhet av spel i högre divisioner, framförallt hos moderklubben Anderstorps SK men också hos Kärra HF. Skyttestark och stor vänsternia med fina defensiva egenskaper.

John Ekberg kom inför denna säsongen till Celtic från moderklubben Önnereds HK. Ekberg har tillhört Sävehofs juniorer och är en målfarlig niometersspelare med ett rappt skott.

IK Celtic ligger tvåa i division 3 Västsvenska västra. Ordförande i klubben är legenden Krister ”KP” Pettersson.