RP värvar rivalens skyttekung

David Svensson, här i Mantorp innan han gick till RP, är nu klar för OV Helsingborg. Foto: Viktor Ljungström

David Svensson lämnar Mantorp Handboll och förstärker istället lokalrivalen RP IF.

RP IF från Linköping förlorade kvalet till Allsvenskan i våras mot HK Varberg och Vinslövs HK. Nu ser de ut att vara storfavorit i Division 1 Norra då de behåller stora delar av laget samt adderar några intressanta nyförvärv.

Det senaste tillskottet är David Svensson från lokalrivalen Mantorp. En mycket duktig H9 som förra säsongen blev skyttekung i Klämmestorpshallen med 120 mål. Med sina 190 centimeter och tunga skott blir det en kanonvärvning.

Svensson är fostrad i IF Hallby Handboll i Jönköping och har god vana av att byta till rivaler då han även spelat för IK Cyrus. Sommaren 2013 flyttade han norrut till Östergötland och Mantorp.

RP har sedan tidigare värvat mittsexan Martin Karlsson från norska mästarna Elverum och en ny huvudtränare i Ulf Andersson. Tidigare tränaren Patrik Olsson har en ny roll i klubben med ansvar för träning, utveckling och utbildning i hela föreningen.

Vad gäller spelartapp ser det ut som att Filip Berentsen, skytt på V9 men tyvärr skadedrabbad, flyttar till Västerås för studier. Tidigare har David Näsman också ryktats bort men där har Handbollskanalen inte hört något ytterligare.

RP:s träningsmatcher under augusti och september:

Måndagen 10/8 IFK Tumba HK borta
Onsdagen 26/8 IF Hallby HK borta
Lördagen 29/8 Örebro SK HK i Katrineholm
Lördagen 5/9 IF Hallby HK hemma
Lördagen 12/9 Alstermo IF borta
Söndagen 13/9 Mantorps IF HF hemma