RP anställer 24-åring som huvudtränare till nästa säsong

Ludvig Carlsén. Foto: RP IF Linköping

24-årige tränaren Ludvig Carlsén kommer att gå från RP:s U-lag till att ta över RP:s damlag den kommande säsongen, det rapporterar klubben på sin hemsida.

Efter ett fint år som tränare för RP:s U-lag får Ludvig Carlsén nu chansen att ta över damlaget i Division 1 Södra nästa säsong. 24-åringen har tidigare ett förflutet som ungdomstränare i Vadstena HF och från olika distriktslag-uppdrag.

Förhoppningen är att RP ska lyckas ta sig bättre än åttondeplatsen, precis ovanför kvalplats, som laget slutade på den här säsongen.

– Tanken är att vi ska kliva högre upp i tabellen. Jag vill bygga vidare på en redan stabil trupp, vill satsa på vårt sex-noll-spel, men med mer individuell teknik, säger Carlsén till Corren.se

Klubbens sportchef Patrik Olsson menar på klubbens hemsida att laget får en utvecklingsinriktad tränare i Ludvig Carlsén.

– Vi får en ambitiös tränare som vill nåt med sin ledargärning och brinner för att utveckla individer. Trots sin ringa ålder har Ludvig skaffat sig erfarenhet i form av olika tränaruppdrag både i klubblag och inom MSHF.