Olivia Karlsson ansluter till Karlskrona

Karlskronas tränare Karl-Johan Lång. Foto: Claus Meyer.

HF Karlskrona hämtar en linjespelare med spirande formkurva från HK Drott. Olivia Karlssons kontrakt med Blekingeklubben gäller i två år och allsvenskt spel ligger i korten inför nästa säsong.

Karlskronas hemsida går ut med värvningen som träder i kraft i sommar. Karlsson tog sig från Norrköping till Halmstad för att studera på Handbollsgymnasiet och lämnar som en mer fullfjädrad spelare.

– Det känns bra att vi nu säkrat en väldigt lovande spelare som Olivia Karlsson. Hon är en spelare som har en väldigt hög potential som vi ska hjälpa att utveckla framöver. Vi har mött henne i division 1 och vet att hon har kvalitéer som vi kommer att ha nytta av, säger tränaren Karl-Johan Lång till klubbens hemsida.

Karlsson har också erfarenhet från finska U-landslag, bland annat med blåvit uttagning till U19-mästerskapet förra sommaren.18-åringen har också hunnit känna av omgivningen i sitt nya lag.

– Jag fick en väldigt bra känsla för vad HF Karlskrona vill med sin damsatsning. Det är en superfin miljö för utveckling med en klubb och ett lag som verkligen brinner för att bli ännu bättre, säger hon till klubbsajten.

Länk: Lovande linjespelare klar för HF Karlskrona