Ny målvakt till YIF – Malin Hermansson klar

Malin Hermansson, YIF. Foto: Ystads IF

Ystads IF satsar hårt för att nå eliten och som ett led i det har klubben gjort klart med en ny målvakt. Malin Hermansson är klar för klubben och har skrivit på ett 1+1-kontrakt, det skriver YIF i ett pressmeddelande.

27-åringen kommer senast från Kävlinge HK, men har rutin från Allsvenskan med Lundegård och även högsta elitnivå med LUGI.

– Jag är supertaggad på kommande säsong i YIF. Det är en etablerad klubb som nu väljer att satsa på damsidan och det är jätteroligt att få vara med i den satsningen. Det senaste året har jag fått stå på motståndarsidan och det har varit ett tufft lag att möta med många duktiga spelare så det kommer att bli givande och utvecklande att få träna och spela med dessa, säger Malin Hermansson i pressmeddelandet.

Ystads IF har gjort det bra under säsongen i division 1 södra och har häng på en kvalplats till Allsvenskan. Men att nå Allsvenskan redan nästa säsong blir tufft – i så fall måste YIF vinna de två återstående matcherna och samtidigt förlita sig på att andra resultat går lagets väg. Nästa säsong hoppas laget vara ännu starkare med Malin Hermansson som sista utpost.

– Det känns bra att vi kunnat knyta till oss en rutinerad och erfaren målvakt till nästa år. Malin är skolad i sin moderklubb H43 men har även spelat i Lugi och Lundagård, och nu väljer hon att ingå i vår satsning – vilket känns extra kul, säger YIF:s huvudtränare Daniel Svensson i pressmeddelandet.