Nicklas Grundsten gör inhopp i IFK Karlskrona

Nicklas Grundsten. Foto (arkiv): Petter Arvidson/Bildbyrån.

Karriären var egentligen över i våras. Med kort varsel blir Nicklas Grundsten nu IFK Karlskrona-spelare. Någon comeback vill dock linjegiganten inte höra talas om. – Det är ett kortare gästspel, säger han till Handbollskanalen.

– Jag vill hjälpa min vän Karl-Johan Lång och IFK i deras skadeläge, fortsätter Grundsten.

Mittsexan var utlandsproffs i Spanien (Granollers), Tyskland (HSV Hamburg), Danmark (GOG) och hade Hammarby som svensk elitadress.

Sedan anslöt han till HIF Karlskrona, var ett föredöme för Blekingelaget och höjde medspelarna under fyra säsonger. Tidigare i år tog han klivet från spelartillvaro till civil karriär och familjeliv fullt ut.

Kände du något sug i samband med seriestarten?

– Förvånansvärt lite. Jag har börjat hjälpa dottern och tränar henne handbollslag. Men det började inte klia i fingrarna, snarast skönt att slippa så många måsten, säger Grundsten som tackade ja till frågan från Lång och IFK.

Han är aktuell för en tidsbestämd period. Division 1-laget i den södra serien har registrerat övergången hos Svenska Handbollförbundet.

– Tre matcher är det väl tänkt, framförallt i försvaret där de har treor borta. Det är ingen jättestor grej, jag har varit tydlig med min arbetsgivare och Hästö att det handlar om att hjälpa min vän. Och just nu passar det ganska bra, säger 36-åringen som gör gemensam sak med laget på träning fredag kväll.

Mindre än ett dygn senare väntar bortamatch mot IK Baltichov. Med Grundsten i full tävlingskänsla.

– Det hoppas jag innerligen. Ska jag vara med vill jag göra det ordentligt och kämpa för det. Det blir inga underverk på tre matcher, men jag kan stötta upp i en jobbig situation, säger han.

IFK Karlskrona inledde seriespelet med förlust och spelade oavgjort med tippade topplaget HK Ankaret i förra omgången.