Nedslag i handbollsverige, div 1 dam norra, Bodens BK HF-Strands IF

Hanna Stube Bodens BK HF sätter ett av sina tre mål mot Strands IF. Foto: Bertil Webering

Handbollskanalen gjorde nedslag i handbollsverige på lördagens eftermiddag, Bodens BK HF – Strands IF i damernas div 1 norra.

Ett ”norrlandsderby” där Strands IF Hudiksvall startade sin ”on tour” på fredagskvällen 19.00 med buss till Umeå, övernattning för att åka de sista 30 milen till Boden på lördagens förmiddag. Efter denna match ner till Piteå (9 mil), övernattning, match mot Strömnäs GIF 14.00 söndag för att sen åka buss hem till glada Hudik, en resa på styvt 56 mil och 6,5 timmar så de landar i Hudik ikring 23 tiden.
Borta ca 52 timmar för att lira handboll två matcher, det är kärlek till sin klubb och till handbollen.

Matchen då, ja den var mycket sevärd med två lag som kan varandra mycket väl där det bitvis var tufft men ärligt lir. Nio utvisningar var inget att yvas över för domarparet satte en lagom nivå i ”derbyt”.
Lagen följdes åt fram till minut 51 då Strand gör ett ryck och inom tre minuter får ett tremålsöverläge, BBK försöker och kom som närmast med 25-26 men Elin Nygårds avgjorde med två minuter kvar till 25-27 efter hemmaledning i paus med 12-11.

Bäst i hemmalaget Bodens BK HF var mv Elin Hoffman (1990) och 9 metaren Johanna Widgren (1996) som satte nio mål och blev matchens bästa målskytt. Denna Johanna har ett underbart ”pisk” i sin högerarm, som om det var medfött. Strands bästa för dagen var mv Milicia Kostic (1994), Anna Jakobsson (1983) 8 mål och målmaskinen Maja Allgulander (1991) även hon 8 mål.

Strands IF följde upp lördagens seger med att även betvinga Strömnäs GIF på söndagen med hela 21-30, så sannolikt är det ett glatt gäng som åker den långa vägen hem med fyra poäng i bagaget.
Notabelt är att målmaskinen Maja Allgulander sätter 13 kassar mot Strömnäs för sitt Strands IF. Åtta på lördagen och tretton på söndagen är ett gott facit för en härlig handbollslirare som vet var målet är beläget.

Sverige från norr till söder är fyllt av härlig handboll under eliten och ungdomshandboll som sällan uppmärksammas, det gör handbollskanalen efter bästa förmåga.

Resultat och tabell div 1 norra damer