Moa Marklund återvänder till Uppsala HK

Moa Marklund. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN

Efter en säsong i SHE med GT Söder har Moa Marklund nu beslutat sig för att återvända till Uppsala HK. Senast Marklund var i klubben blev det avancemang till division 1.

Moa Marklund började sin handbollskarriär som sexåring i IFK Tumba. När Marklund skulle börja spela i klubbens seniorlag blev hon tvungen att byta klubb då Tumba inte fick ihop tillräckligt med spelare och blev tvungna att lägga ned laget. Istället började Marklund spela i AIK, där hon var med när klubben gick upp i allsvenskan.

Moa Marklund flyttade sedan till Uppsala för studier. Det första halvåret pendlade linjespelaren till Stockholm för att spela med AIK i allsvenskan, men sedan valde hon istället spel med Uppsala HK i division 2.

Under Moa Marklunds säsong i Uppsala HK lyckades laget att ta sig upp en division, men något spel i division 1 med Uppsala HK blev det inte för Marklunds del. Istället blev det spel i SHE för GT Söder under en säsong.

Nu har Moa Marklund bestämt sig för att återvända till Uppsala HK. Klubben meddelar via sin hemsida att Marklund blivit utlånad från GT Söder.

– Att återvända till Uppsala kändes naturligt då jag bor, studerar och trivs väldigt bra med tjejerna i laget, säger Moa Marklund till Uppsala HKs hemsida.