Moa Henriksson lyfter Örebro i division 1

Moa Henriksson. Foto: Anders Andersson.

Moa Henriksson har spelat i både SHE och Allsvenskan. Positiv erfarenhet som hjälper hennes nya klubb IFK Örebro. – För oss som kommer nerifrån är det väldigt bra med spelare som funnits på högre nivå, säger sportchefen Thomas Malmgren till Handbollskanalen.

Malmgren räknar Henriksson som det fjärde nyförvärvet inför återkomsten till division 1.

Emma Andersson (Eskilstuna Guif), Elin Bergsten (Enköpings HF) och Ronja Lundell (LIF Lindesberg) är de övriga tillskotten som ska stärka stommen när uppgiften skruvas upp i svårighet.

– Vi vill ha en bred trupp, kommer från en säsong där vi inte förlorade en en enda match. Nu blir det tuffa matcher varje vecka, då klarar man sig inte utan en bred trupp, säger Malmgren som uppskattar den regionala anknytningen hos flera av nyförvärven.

Moa Henriksson kommer ursprungligen från Kopparberg BK och präglades mycket av LIF Lindesberg under ungdomsåren. Efter en sväng högre upp i seriesystemet kommer hon till Örebro.

– När spelare flyttar hem till länet vill vi vara med och ta vara på dem.

I IF Hellton fick Henriksson pröva sig som både högernia och på motsvarande kant.

– Vi ser en styrka i att hon är mångsidig och kan spela på flera positioner. Dessutom är Moa otroligt bra i omställningsspelet, säger Malmgren.

Hur ser ni på utmaningen i division 1?

– Till att börja med ska vi etablera oss, på sikt vill vi ta något steg till. Örebro är en stad med mycket handbollskultur, sedan är vi ödmjuka för nivån i division ett, säger sportchefen som ser en ljusning för handbollen i den stora idrottsstaden.

– Vi har väldigt fina förutsättningar med Idrottshuset och den biten. Sen är det klart att det är väldigt svårt med stöttning utifrån, vi kämpar i motvind som damförening i en liten klubb. De större sporterna tar den större kakan men handbollen börjar bli riktigt stor i Örebro, fortsätter han.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here