Maja Allgulander valde Strand på nytt

Maja Allgulander. Foto: Strands IF Hudiksvall

Motståndarna får ta höjd för Strands IF:s stora skyttehot ytterligare en säsong. Precis som vanligt när Maja Allgulander siktar in sig och skriver ännu ett kontrakt med division 1-klubben.

Föreningar högre upp i hierarkin får bara nekande svar. Allgulander känner bara ett handbollshem, i Hudiksvall.

– Någon enstaka gång har tanken funnits att jag kanske borde testa på en högre nivå. Det hade nog varit ett annat läge om vi hade varit ett bottenlag i tvåan, men nu har vi ett bra lag på ganska hög nivå.

– Jag väger in alla bitar, och jag har alltid haft roligt med handbollen och mått bra på sidan av, säger hon till Helahälsingland.

Skyttedrottningen på plats väger tungt i lagbygget. De senaste tiden har Strand också förlängt med de ungdomliga uppstickarna Selma Camo, Maja Lindgren och Moa Åström samt syskonparet Ida och Ronja Myrseth.

Framöver faller det på Robert Zetterquist att tygla resurserna i Strand-regi.

– Jag har haft nöjet att se Maja i många matcher i flera år. Nu står jag på samma sida som Maja och får vara med och fortsätta hennes handbollsutveckling. Det finns alltid saker att förbättra och det som jag känner mycket för är hennes nyfikenhet att vilja bli ännu bättre, säger tränaren i ett pressmeddelande apropå Allgulanders förlängning.