LIF Lindesberg utan förlust i division 1 norra – spännande seriefinal nästa

LIF Lindesberg och segerjubel hör ihop under 2022/23. Foto: Hasses sportbilder.

LIF Lindesberg trivs inte särskilt bra i den näst-näst högsta serien. Nio segrar på de tio inledande matcherna talar för att det orangea laget kan nå Allsvenskan igen efter ett tillfälligt snedsteg.

Nerverna och derbykänslan mot Örebro SK gav en pinne var i den sedan länge passerade premiären. Sedan dess har LIF i det närmaste gjort mos av konkurrenterna, tolv plusmål är snittmarginalen i segerraden över nio matcher.

Toppkonkurrenter? ÖSK har hävdat sig bra som trea och Enköpings HF skuggar Lindesberg med en poäng att hämta in inför den stundande seriefinalen.

EHF besegrade Täby HBK senast, 31–30 med tydlig lagmoral och en strålande 13-målsskytt i Viktor Berg von Linde.

Matchen verkade körd med sju måls underläge och 20 minuter kvar. En stund senare skrev Enköpings-Posten spaltmeter om ”tidernas vändning i Idrottshuset” som Berg von Linde kunde avgöra med få sekunder kvar.

Enköping tar comeback-kuppen med sig till duellen med tabellettan. Lindesberg har sin superform att falla tillbaka på och spelade helt planenligt ut Skuru IK 44–18 helgen som gick.

– Jag är nöjd med att vi fortsatte och spela på det sätt som vi hade pratat om. Istället för att bli individuella så jobbade vi oss fram till bra lägen, sade Joakim Bååk till klubbens hemsida efter överkörningen.

Höstseriens sista match spelas i Lindesberg Arena på lördag 15.00.