Lagkaptenen förlänger med HK Malmö

Anna Palmqvist. Foto: HK Malmö

HK Malmö kan glädjas över att lagets lagkapten Anna Palmqvist har valt att förlänga med klubben. 

– Att få möjligheten och förtroendet att spela ytterligare en säsong i HK känns helt fantastiskt, inte minst med detta otroligt härliga gäng, säger Palmqvist till klubbens hemsida

HK Malmö slutade på en sjundeplats i Division 1 södra 2021/2022, och laddar nu upp inför ytterligare en säsong i ligan. En viktig kugge i lagbygget till nästa år är att lagkaptenen Anna Palmqvist förlänger kontraktet med klubben.

– Det är otroligt viktigt att ha Anna kvar i laget. Inte bara för att hon är en duktig handbollsspelare, utan också för att hon är som en ”lagmamma” trots sin unga ålder och även ett bra bollplank till oss ledare. Anna är en målgörare från sin M6 position och ger energi som ett kärnkraftverk oavsett om hon spelar eller är på bänken. Hon är otroligt seriös och går lite i bräschen för det vi vill skapa på damsidan i HK Malmö, säger huvudtränaren Pierre Gaum.

Mittsexan själv ser framemot ytterligare en säsong i klubben.

– Med Pierre som ny huvudtränare och med en riktigt tuff försäsong framför oss tror jag att vi har alla förutsättningar för att tillsammans kriga oss till en topplacering i ettan, säger hon till klubbens hemsida.