Kvartett förlänger med Lindesberg

Erik, Jesper, Herman och Fredrik. Foto: Lindesberg

LIF Lindesberg fyller på i truppen inför kommande säsong. Nu har klubben gjort klart med Erik Persson, Jesper Gyllby, Herman Bosson och Fredrik Karlsson. 

Lindesberg laddar nu om inför kommande säsong. Till att börja med kan klubben glädjas över att ha förlängt kontrakten med Erik Persson, Jesper Gyllby, Herman Bosson och Fredrik Karlsson.

Försvarsjätten Erik Persson har erfarenhet från Allsvenskan och Handbollsligan, och är en viktig del i Lindesbergs lagbygge.

”Som en av de äldsta i laget med erfarenhet med flera år i Elitserien och Allsvenskan har han tagit en tydlig ”papparoll” och stöttar de yngre och försöker hjälpa dem att på och vid sidan av planen. En viktig roll som Erik nu fortsätter att axla framåt. ”, skriver klubben på hemsidan.

Vänstersexan Jesper Gyllby har varit klubben trogen sedan barnsben, och nu väntar den andra säsongen i Lindesbergs A-lag.

”En pålitlig spelare som sällan missar en träning och tar alltid en roll som gynnar laget. Hörs inte mest på eller utanför planen men är allt som oftast en av de som gjort flest poäng och går väldigt sällan minus.”, skriver klubben på hemsidan.

Herman Bosson kom till klubben 2019, men har sedan dess haft stora skadeproblem. Nu ska dock högernian vara redo för comeback.

”Förutom att han kommer hjälpa laget på planen i div 1 Norra så står han för en proffsig inställning till träning och för LIF är han en god ambassadör som alltid ställer upp vid föreningsarbeten eller partnerevent. En av alla skånepågar som fått ett LIF-hjärta.”, skriver klubben på hemsidan.

Finska Fredrik Karlsson har blivit en viktig i både Finlands landslag och i Lindesbergs A-lag. Nu meddelar klubben att den duktiga skytten förlänger med Örebroklubben.

”Fredrik har sista åren etablerat sig i det finländska landslaget under Ola Lindgrens ledning och är en spelsmart spelare med ett väldigt bra skott. Något han visade under säsongen ett par gånger (bland annat 11 mål på bortaplan mot VästeråsIrsta).”, skriver klubben på hemsidan.