Kristianstad värvar Donia Osman från Malmö

Donia Osman är klar för IFK Kristianstad. Foto: IFK Kristianstad

IFK Kristianstad har hämtat in Donia Osman från HK Malmö som ersättare för USA-flyttande mittnian Cajsa Mattisson, det rapporterar Kristianstad på sin hemsida.

Ett redan ung och talangfull trupp fylls på med Donia Osman, född 2002, nästa säsong för att fylla luckan efter Cajsa Mattisson som flyttar över Atlanten.

– När Cajsa Mattisson meddelade att hon ska åka till USA för att studera, kunde jag inte drömma om att vi skulle kunna hitta en så här bra ersättare. Även fast Donia haft en tuff säsong med en bruten tumme som höll henne borta från spel länge, så har hon visat att hon i sina bästa stunder håller en väldigt hög klass. Med sitt engagemang och sin drivkraft så tror jag inte att division 1 södra är hennes slutstation, nu återstår det att se om det blir högre divisioner i orange tröja eller i någon annan tröjfärg. Jag ser väldigt mycket fram emot att få börja arbeta tillsammans med Donia, säger tränaren Mattias Johansson på hemsidan.

IFK Kristianstad slutade på fjärde plats i Division 1 Södra den gångna säsongen, där HK Malmö slutade sjua. Så det är några positioner och mil uppåt som Osman nu tar sin flytt.

– Jag kände att det var dags för ett miljöombyte och samtidigt dags att ta ett ytterligare kliv i min karriär för att se vad jag kan åstadkomma som handbollspelare. Det är tydliga mål i Kristianstad och jag kommer vara omringad av driva medspelare och en bra tränare och därför tror jag Kristianstad är ett val åt rätt riktning, säger Donia Osman på hemsidan.