KLART: Niometersspelaren lämnar Sävehof – återvänder till sin förra klubb

Joel Ekebro och Tony Wallgren, sportchef Brännans HF. Foto: Brännans HF

Brännans HF presenterar nu ett riktigt tungt nyförvärv inför den kommande säsong i Division 1 Norra. Joel Ekebro återvänder till klubben efter två år i Sävehof.

För två år sedan valde Joel Ekebro att lämna Brännans HF för att inleda en handbollsutbildning på Rikshandbollsgymnasiet – samt parallellt representera Sävehof. Nu väljer han att vända tillbaka till sin egen hemmaplan efter två år på annan ort. Brännans HF har skrivit ett kontrakt med 18-åringen, vars plan är att avsluta sina gymnasiestudier i hemtrakten.

Därmed får Division 1-laget Brännans HF ett minst sagt starkt nyförvärv till nästa säsong. Niometersspelaren Joel Ekebro är en av många framstående spelare i 1999-kullen och spås en fin handbollsframtid.

På sin officiella Facebooksida kommenterar Brännans HF själva övergången så här:

Joel har de egenskaper som Brännan söker då vi gärna kompletterar vår spelidé och befintliga trupp med en naturlig 9M skytt som är explosiv samt rörlig i djup- och sidled.

Ledarstaben vet att Joel kommer bidra såväl på som vid sidan av planen och sänder även en signal till övriga unga talanger att det går att spela handboll på hög nivå i Härnösand.