Julia Huusko Smeds klar för Strands IF

Julia Huuso Smeds. Foto: Strands IF

Julia Huusko Smeds har spelat de två senaste säsongerna i allsvenskan och Skånela IF. Nu flyttar mittsexan från Märsta för spel i division 1 och Strands IF.

Julia Huusko Smeds började sin handbollskarriär i Rosersberg. Efter studenten bytte hon till Skånela IF och har spelat där i två säsonger. Nu har 21-åringen skrivit på för Strands IF och flyttar därmed från Märstalaget till Hudiksvall.

– Jag tycker det ska bli kul och spännande att flytta till något helt nytt och få känna på det. Jag förväntar mig en rolig och bra säsong och ett lag där alla är villiga att ge allt för att nå nya mål, säger hon i ett pressmeddelande.

Strands tränare Robert Zetterquist tycker Julia Huusko Smeds passar bra in i deras lagbygge och ser fram emot att se henne i Strands miljö, vilket han säger i ett pressmeddelande.

– Julia Huusko Smeds är ett mycket bra tillskott och passar in i vårt lagbygge. Hon har många bra egenskaper på planen och är en oerhört lojal person, både på och utanför handbollsplanen. Det ska bli oerhört intressant att se henne i vår miljö.