IFK Kristianstad signerar kontrakt med 16-åring

Evon Mohlin. Foto: IFKKristianstad.se

Den talangfulle niometaren Evon Mohlin har signerat ett 3-årskontrakt med IFK Kristianstad.

Kristianstadsbladet rapporterar att IFK Kristianstad rustar för framtiden. Den storvuxne vänsternian Evon Mohlin har nämligen säkrats på ett 3-årskontrakt.

Mohlin är fostrad i Åhus men skiftade tidigt till IFK Kristianstad. Han är född 2000 och har kommit långt i den fysiska utvecklingen. Debut har skett på seniornivå i IF Kristianstad i division 1 södra där han gjorde 3 mål i första matchen mot Ankaret och 3 mål mot S-hof.

I USM var han med i steg 1 men spelade sparsamt när IF Kristianstad avancerade som gruppsegrare. Mohlin spelade bara mot Skuru IK där han gjorde 2 mål.

Jesper Larsson säger till IFK Kristianstads hemsida, enligt Kristianstadsbladet:

– Evon är väldigt spännande med sin fysik och sitt skott. Han har för sin storlek väldigt fin teknik och vi är övertygade om att han kommer att göra livet surt för väldigt många målvakter i Handbollsligan framöver. Det är en spelartyp vi inte varit bortskämda med tidigare.

– Tanken är att låta honom utvecklas under Uffes (Larsson) och Olas (Lindgren) ledning och sakta men säkert växa in i rollen. Hur bra han vill bli är bara upp till honom själv, för förutsättningar att bli en internationell spelare har han definitivt.

Storebror heter Sixten Mohlin och är målvakt i Malmö FF som även har meriter från U17- och U19-landslagen.