IF Hellton letar nya spelare efter nedflyttning

IF Hellton tar nya tag i division 1. För en tid sedan hade klubben provspelare på besök och siktar på att kompensera för spelartapp efter nedflyttningen. Anna Ståhlberg med SHE-meriter från Skara HF är ett aktuellt namn, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Ståhlberg är bekant med Karlstadlaget sedan ungdomstiden. Kristinehamnsprodukten flyttade sedan söderut för gymnasiestudier och spel i IK Sävehof. Från 2017 fanns hon i Skara HF:s elittrupp, men hann aldrig bli matchaktuell innan skador satte stopp.

– Jag har opererat knäet fyra gånger: korsband, menisk och brosk. Jag har haft det mesta. Men nu är korsbandet stabilt och menisken lagad. Jag kan springa och hoppa, säger Ståhlberg till NWT.

Förutom frågan från Hellton tänker hon sig fotbollscomeback med QBIK i samma stad.

Jennifer Jonsson, mittsexa från Alfta samt Hallby-duon med högersexan Nelly Hage och vänsternian Wilma Eriksson kan också hamna i Hellton inom kort.

Nya spelare är ett måste, uttåget ur Allsvenskan fick en del meriterade namn som Lotta Kulju att söka sig vidare.

– Vi var tvungna ut och rekrytera. Får vi alla de fyra, och med de 15 vi har kvar, tror jag vi får ett väldigt bra och slagkraftigt lag till hösten, säger klubbens sportchef och ordförande Sören Borgström till NWT.

Länk: Efter skadeproblemen – Ståhlberg aktuell för comeback i Hellton