HK Malmö får ny tränare

Ola Kristiansson. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Division 1-laget HK Malmö har drabbats som många andra under den avbrutna säsongen. När laget tar nya tag inför nästa år tillkommer jobbet med att leta ny tränare efter avgående Ola Kristiansson.

Malmös hemsida kommunicerar beslutet när Ola Kristiansson tackar för sig. Fjorårets serieseger ledde till att storstadslaget skulle etablera sig i en ny division. Tre segrar på fem matcher blev allt Malmö hann med innan seriestoppet.

– Det har varit en rolig och utmanande resa med HK Malmös damlag, men denna säsong blev inte som planerat med anledning av den rådande pandemin. Det uppehåll som råder blir ett utmärkt tillfälle för mig att lämna över stafettpinnen till någon annan.

– För mig har uppehållet gett mig tid för eftertanke vilket gjort att jag kommit fram till att kombinationen av min 100% tjänst som lärare samt uppdraget som ansvarig för HK Malmös damlag inte kommer vara hållbart i längden, säger Ola Kristiansson till klubbens hemsida.

Sportchefen Robert Månsson kommenterar personalskiftet:

– Vi har fört flera diskussioner med Ola under en tid och där vi tillsammans känner att laget behöver en ny röst till nästa säsong. Pandemin som förstört stora delar av säsongen har bidragit till beslutet. Därmed har vi landat i en gemensam överenskommelse om att det nu är läge att ta in en ny tränare säger han till klubbsajten.

Länk: HK Malmö och Ola Kristiansson går skilda vägar