HK Drotts ordförande: ”Vi är besvikna men vi tänker inte ge oss”

Skatteverket begärde under fredagen den anrika handbollsklubben HK Drott i konkurs. Drott har sedan de nåddes av beskedet försökt få ärendet öppnat igen men Skatteverkets intresse för att göra detta har varit svalt.

ANNONS

HK Drott har haft det motigt både på och utanför planen de senaste åren. De sportsliga resultaten har uteblivit vilket medfört att representationslaget på herrsidan idag ligger på nedre halvan i division 1 södra. Utanför planen har den trassliga ekonomin varit en följetong och ekonomin är också vad som ligger bakom att Skatteverket i går (fredag) begärde klubben i konkurs.

På klubbens Facebooksida har nu ordföranden Roger Wohlin gett sin bild av situationen:

”Ordföranden har ordet.

Hej handbollsvänner och andra intresserade.

Strax före lunch idag nåddes jag av informationen att Skatteverket begär Drott i konkurs pga en skatteskuld på cirka 360 000.

Informationen nådde mig via media och tog mig och HK Drott på sängen.

Vi har fört samtal och haft en dialog med Kronofogdemyndigheten kring ett uppskov och en avbetalningsplan på ovanstående belopp. De efterfrågade kompletterande uppgifter från oss, vilka vi har skickat, men som tydligen kommit på villovägar .
Vi har väntat på ett besked, utan att veta att de kompletterade uppgifterna inte kommit fram.
Ett besked som alltså kom idag, via media.

1, Drotts ekonomiska situation är besvärlig, men också kraftigt förbättrad sedan i somras. Detta har möjliggjorts genom att samarbetspartners tillfört medel, skrivit av skulder och genom alla bidrag runt ’Rädda Drott-matchen. Föreningen är ett stort tack skyldig, till de eldsjälar som hjälpt oss med detta.
Som förening har vi känt att vi bottnat och optimism har börjat infinna sig.
Våra event- och marknadsgrupper blir allt större och en ny styrelse är på väg.

2, Sportsligt har det gått allt bättre för våra lag, där vi tycker att både damer och herrar har överträffat våra förväntningar. Detta trots nollbudget när det kommer till ersättningar.

3, Vi vill inte ge upp än. Vi har jagat Skatteverket i några timmar nu, utan att komma fram. Vi vill få besked kring vad som gäller.

4, Under tiden pågår verksamheten som vanligt. Och vi tar tacksamt emot medel för att reglera de 360 000 kronor som skulden är.
Att komma till vår match imorgon är ett sätt att bidra. Klockan 15.00 i Halmstad Arena.

5,Vi har nu i eftermiddag fått tag i Tingsrätten, som bekräftat att ärendet har kommit dem tillhanda, men att arbetet med det inte påbörjats än. Vi har också fått besked av Skatteverket om att vi får mer information på måndag, då vår kontaktperson åter är på plats.

6, Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke, och vi vill inte kasta yxan i sjön.

I ytterligare ett Facebookinlägg skriver Wohlin att klubben har varit i kontakt med Skatteverket i hopp om att få ärendet öppnat igen.

”När vi söker Kronofogden och personen som jobbat med vårt ärende, så säger hen att ärendet är stängt. Och detta utan att man har tagit del av det material som begärts in som beslutsunderlag. Ett material som visar att skuldsidan minskat rejält. De ville/kunde inte öppna ärendet igen. Vi är besvikna, men tänker inte ge oss.”

Vill du stötta HK Drott i denna tuffa tid så finns det möjlighet att ge bidrag till klubben. Läs mer om det på deras Facebooksida.

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here