HK Ankaret värvar Adam Sandgren från seriekonkurrent

Fotograf: Nils-Åke Åkesson

Adam Sandgren har, efter tre år i H65 Höör, gjort klart med ny klubbadress. Han kommer kommande säsong att representera nykomlingen i division 1 södra, HK Ankaret från Bjärred.

Varför väljer du HK Ankaret?

Jag ska nu, efter min utbildning, börja jobba och då blir det mycket pendling. Höör ligger väldigt illa till geografiskt då och när HK Ankaret hörde av sig och presenterade ett spännande upplägg så nappade jag, säger Sandgren.

Vilken nivå håller seniorlaget och vad känner du till om klubben?

Jag mötte dem i en träningsmatch med H65 inför förra säsongen så jag vet de har en ung och talangfull spelartrupp med en härlig entusiasm och kompetenta ledare. Jag hoppas att vi kan överraska många lag i division 1 nästa år. Dessutom har Ankaret en ungdomssatsning som jag tycker är spännande och eftersom jag ska fortsätta min tränarutbildning så tilltalar det mig, uppger Sandgren.

Vilken roll kommer du att ha i seniorlaget?

Jag kommer att ha samma roll som jag hade i H65 Höör den sista säsongen d.v.s. som spelande assisterande tränare. Då både Philip Nilsson (slutar) och Roland Nilsson (tar hand om flickor A i föreningen) har lämnat ledarstaben så behövs ytterligare en ledarkraft bakom Christian Lindvall, som är huvudansvarig och Patrik Åsvärd, som är målvaktsansvarig, avslutar Sandgren.

Adam Sandgren fyller i dagarna 25 år och är uppvuxen i Eslöv i en riktig handbollsfamilj. Hans pappa Ulf är en aktad handbollsprofil i Sverige med bakgrund som elitspelare, elittränare, instruktör och inspiratör. Hans storebror, Johannes, är en duktig elitseriespelare i HIF Karlskrona. Adam började spela handboll i Eslövs HF och gick hela vägen genom ungdomsleden upp i seniorlaget. Han var med och vann division 1 med sin moderklubb innan H43 i Lund, då i elitserien, lockade över honom. Nu kommer han närmast från H65 Höör där han i tre säsonger har haft en bärande roll i deras division 1 lag. Det sista året som spelande assisterande tränare. Innan han kom till H65 var han en vända i Stavanger Viking i Norge ett år.

 

 

Är sprungen ur en fin årgång -64 med handbollsrötter i främst Malmö och Lund. Drygt 10 säsonger som elitspelare, 12 u-landskamper som spelare, drygt 20 säsonger som tränare/ledare i olika sammanhang samt ingår i tränar-/ledarstaben på P96/97-landslaget. Just nu huvudansvarig för HK Ankarets herrlag, som är nykomlingar i division 1 södra säsongen 2017-18.