Herr Div 1S: Kärra HF är fortfarande obesegrade

Elias Krantz, Kärra HF. Foto: Karrahf.se

Flera matcher har spelats under helgen i herrarnas division 1 Södra. Efter 10 omgångar är Kärra HF är fortfarande obesegrade. I lördags var de dock riktigt nära sin första förlust. Vi sammanställer helgens matcher.

ANNONS

I lördags möttes Ystads IF HF U – Vinslövs HK i Ystad Arena. Till en början såg det ut som att Ystad skulle få en enkel match mot Vinslöv. Redan efter fem minuter var ställningen 5-1. Men efter det började Vinslöv att komma ikapp. De låg under med något mål och efter 22 minuter var ställningen lika. Halvtidsresultatet blev också jämnt, 15-15. Den andra halvleken fortsatte också jämn. Men efter 10 minuter hade Ystad tagit ledning med fem mål. De fortsatte att hålla i sin ledning ända till slutsignalen gick. Slutresultatet blev 33-29.

I Lundby Stand möttes HP Warta – HK Drott Halmstad i en mycket spännande match. Drott tog först upp ledningen med fyra mål. Warta kämpade på bra. Det tog lite tid för hemmalaget att ta igen underläget, men med cirka 12 minuter kvar av halvleken var de ikapp. Halvtidsresultatet blev 13-13. I den andra halvleken startade Warta starkt. De tog upp ledningen med uddamålet och fick sedan en tvåmålsledning. Drott kom ikapp, tappade och kom sedan ikapp igen. Med bara tre minuter kvar av matchen tog Drott återigen upp ledningen. De vann sedan med uddamålet. Resultatet blev 25-26.

Backa fick besök av serieledarna Kärra. Hemmalaget Backa var starka genom hela matchen. De ledde matchen genom hela den första halvleken. Ställningen i halvtid blev 13-12. Den andra halvleken var till en början jämn. Sen tog Kärra ledningen med två mål. Backa kämpade på och Kärra lyckades aldrig få upp någon större ledning. Med bara 30 sekunder kvar av matchen gick Backa återigen upp i ledningen. Men det obesegrade Kärra hann peta dit ett till mål precis innan slutsignal och slutresultatet blev lika, 26-26.

Anderstorps SK mötte IF Kristianstad hemma i Anderstorps Sporthall. Hemmalaget höll ledningen fram till den 19:e minuten, då vände Kristianstad och tog ledningen för första gången i matchen. Halvleken fortsatte relativt jämn. Resultatet i halvtid blev 16-15. I den andra halvleken fick Anderstorp upp en fyramålsledning. Kristianstad var vid ett tillfälle nära att komma ikapp men tappade sedan igen. Anderstorp vann matchen med sex mål.

Resultat och bäste målskytt

Ystads IF HF U – Vinslövs HK 33-29 (15-15)
Y: Viktor Hedin 8
V: Robin Håkansson 8

HP Warta – HK Drott Halmstad 25-26 (13-13)
W: Jesper Alm 8
D: Johan Larsson 7

Backa HK – Kärra HF 26-26 (13-12)
B: Hampus Hoglund, Filip Klint 6
K: Erik Nylén 10

Anderstorps SK – IF Kristianstad 35-29 (16-15)
A: Sebastian Hansson 8
K: Valter Chrintz 8

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

1 kommentar

  1. Ni missade att HK Ankaret tog sin 4e raka seger mot Höör i en viktig match om kvalplatsen upp till Allsvenskan. Ganska starkt av en nykomling från division 2!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here