Hallby lämnar in protest mot Önnerediterna

IFK Hallby HK. Foto: IF Hallby HK

Viktiga poäng stod på spel när Hallby under lördagen gästades av bottenlaget Önnerediterna i damerna division 1 södra.

Hallby, som jagar kvalplats till Allsvenskan, var stora favoriter i matchen mot Önnerediterna som innan matchen endast mäktat med att skrapa ihop fem poäng.

Det blev dock en slitsam match för hemmalaget som tillslut fick med sig en poäng från mötet som slutade 19-19. Efter matchen kom diskussionen mest att handla om huruvida Önnerediterna ställt upp med ett giltigt lag eller ej.

– Det är ett riktigt bra lag vi möter, de har med sju spelare från sitt a-lag plus ett nyförvärv. Vi har skickat in en protest till förbundet, säger Halbys tränare Claes Ribendahl till Jnytt.

Om undertecknad är korrekt informerad säger reglerna att det är tillåtet att ha med max två spelare från högre serier. Önnerediterna hävdar att de följt dessa regler.

Ribendahl fortsätter:

– De kommer med elitseriespelare och då blir det tufft för oss, det blir väldigt orättvist och gör att det inte är roligt att möta de lagen som gör såhär.

En snabb jämförelse av Önnerediternas senaste laguppställning och Önnereds senaste laguppställning visar att Önnerediterna hade med totalt sex spelare från Önnereds senaste match. Fyra av dessa spelare var dock aldrig inne på banan när Önnered senast spelade.

IF Hallby HK – HK Önnerediterna 19-19

Övriga resultat från omgång 18:

HK Lidköping – Åhus Handboll 15-25

Kungälvs HK – HF Somby/Skövde 35-22

HK Aranäs – Alingsås HK 25-28

HK Farmen – HK S-hof spelar på torsdag 3/3