Emmie Stenbeck sist in i Örebro?

Emmie Stenbeck, tidigare i RP IF.

IFK Örebro letade efter en högersexa med ljus och lykta. Tacksamt nog fick lagledningen ett samtal från Linköping. – Emmie Stenbeck som kommit in på skola här ska spela för oss, säger sportchefen Thomas Malmgren som skrivit kontrakt med 19-åringen.

Örebro har haft högsta växeln inne under värvningssäsongen med fem tillskott fram till förra veckan.

Högerkanten lär dock ha vållat vissa bekymmer. Claudia Säll ska lämna och Maria Andersson var den enda renodlade spelaren på positionen.

Åtminstone fram till alldeles nyligen.

– Det var en fullträff när Emmie hörde av sig. Hon är framförallt en talangfull tjej som spelat i RP:s U-lag och hade kontrakt med A-laget innan hon bestämde sig för att flytta med tanke på sina studier, säger Malmgren.

Andra värvningar i Örebro är RP:s tungskytt Jonna Libom, Guifs tidigare keeper Amanda Ingvarsson och SHE-meriterade Kristin Wiklund från IF Hellton.

Sex nyförvärv så här långt – hur pass klara är ni med lagbygget?

– Örebro är en stad som lockar mycket studenter och skulle någon ta kontakt precis som Emmie har vi alltid dörren öppen. Men vi är i princip klara och har varit det ett tag, den här säsongen har vi verkligen spetsat till det.

– Örebro ska ha ett lag som befinner sig minst i Allsvenskan, om det tar ett år eller något till får vi se, fortsätter sportchefen.

IFK Örebros nyförvärv 
Amanda Ingvarsson, målvakt (Guif)
Jonna Libom, nio meter (RP Linköping)
Towe Olsson, nio meter (Lindesberg)
Cornelia Rehnholm, mittsex (Guif)
Emmie Stenbeck, högersex (RP Linköping)
Kristin Wiklund, nio meter (Hellton)