Div 1 norra damer: VästeråsIrsta fortfarande i topp

Foto: Anna Benicewicz-Miazga, ABMprojekt http://www.abmprojekt.com.pl/fotografia_sport.html
Foto: Anna Benicewicz-Miazga, ABMprojekt http://www.abmprojekt.com.pl/fotografia_sport.html

Lite mer än halva serien är färdigspelad i division 1 norra för damer. Efter 13 omgångar är det framförallt ett lag som sticker ut: VästeråsIrsta HK. Där bakom jagar främst Tumba HBK.

VI har verkligen imponerat så här långt och står på tolv segrar efter 13 matcher, minst sagt starkt jobbat. I den senaste omgången mötte man topplaget Strands IF Hudiksvall på bortaplan, trots det vann man tämligen enkelt med 29–23.

Hur ser det ut där bakom då? Efter VI:s 24 poäng jagar Tumba HBK på 21. Man är tydlig tvåa i serien och som det ser ut nu kommer man att få kvala till Allsvenskan.

Där bakom är det betydligt jämnare. Inte mindre än fem lag jagar och från trean IK Bolton till sjuan Bodens BK HF skiljer det endast tre poäng. Det ser alltså ut att kunna bli en rafflande vårsäsong.

I botten ser det tungt ut för Härnösand som hittills endast spelat in två poäng. Med en bra avslutning skulle man kunna komma ikapp lagen ovanför. För platsen som innebär kval till att hålla sig kvar skiljer det sex poäng.

Serien kör vidare igen i helgen, då bland annat med match mellan VästeråsIrsta och Härnösand. Allt att vinna för Härnösand med andra ord.