Bodens BK presenterar ny huvudtränare

Foto: Bodens BK Handboll

Division 1-laget Bodens BK har hittat sin anförare inför kommande säsong. Mathias Pettersson, den före detta SIF-tränaren plockar upp tränarskorna från hyllan och blir huvudtränare för degraderade Boden.

Förra säsongen blev inte lyckad för Boden. Laget som då huserade i Allsvenskan kom sist i serien med endast fyra inkasserade poäng på 26 matcher. Nu börjar laget om i Division 1 Norra och siktar på ett återtåg. Det första steget är taget genom att rekrytera Mathias Pettersson. Märstakillen som har en spelar-och tränarbakgrund i Skånela IF.

När Pettersson var 20 år gammal valde han att lägga av och tog i stället sikte på tränarkarriären och ungdomslag i Skånela. Efter flertalet uppdrag med både ungdomslag och juniorlag fick Pettersson erbjudande om att ta över som huvudtränare för HF SIF, Skånelas utvecklingslag. Efter två lyckosamma säsonger avancerade hans SIF till Division 1 Norra.

För dryga två år sedan valde Pettersson att pausa sin tränargärning och i stället fokusera på studier i Luleå. Men när Bodens sportchef Hans ”Hasse” Karlsson ringde upp och berättade vad han hade för planer med Pettersson och Boden så kunde han inte tacka nej.

”Efter att ha blivit kontaktad av Hasse beslutade jag mig för att åka upp och göra ett par provträningar med BBK. Väl på plats möttes jag av ett gäng talangfulla killar som visade attityd på träningarna vilket gjorde att jag aldrig tvekade att ta på mig tränaruppdraget. För mig finns ingen anledning att tro något annat än att vi kommer vara med i toppen och kriga” säger Bodens nya huvudtränare på klubbens hemsida.

Källa: Bodens BK